Výroba piva - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - PERSSON s.r.o.

Go to content

Main menu:

V súčasnosti varenie prebieha klasickou technológiou pri použití tradičných surovín: sladu, vody, chmeľu a kvasníc. Naša produkcia predstavuje len nepasterizované a nefiltrované pivo, ktoré nadchne svojou príjemnou horkosťou.

Základnými surovinami pre výrobu piva sú:

obilný slad (najčastejšie jačmenný)
voda
chmeľ
kvasnice
v niektorých krajinách i korenia.

Prvotnou surovinou je slad, ktorý vzniká som sladovne naklíčením obilných zŕn ich šetrným usušením za určitej teploty v závislosti n
a druhu sladu.
Obilniny dodávajú škrob (čiže cukry), ktoré o sebe neskôr premieňajú na alkohol oxid uhličitý. Základnou obilninou je jačmeň, menej sa používa pšenica,
kukurica, alebo ryža.

Chmeľ ja popínavá rastlina, ktorá
sa používa na konzerváciu  piva a pridanie horkého tonusu. Pre varenie piva sa používajú neoplodnené samičie šišky, ktoré možno pridávať v rôznych formách (chmeľový extrakt chmeľové granule Ci).
Dôležitou surovinou sú tiež kvasnice - jednobunkové mikroorganizmy, ktoré pomáhajú skvasiť tzv mladinu. Niektoré pivovary pridávajú do piva korenie ako napríklad koriander či zázvor pre osobitú chuť piva.

 
Back to content | Back to main menu